Omgeving en Activiteiten

Rondom het prachtige L'Ampolla

vakantiehuis 'Viva la Vida' is zeer praktisch en gunstig gelegen

U heeft in Viva la Vida alle privacy in een rustige omgeving U kunt heerlijk buiten op uw eigen terras genieten van de zon of de schaduw opzoeken. Vanuit het balkon heeft u een mooi uitzicht op zee en aan de andere zijde een vergezicht over de bergen. Het perceel van 3600 vierkante meter is geheel omheind. Via de keuken loopt u zo het grote terras op, aangrenzend de tuin met olijfbomen, amandelbomen en andere exotische planten. Bij de gemetselde barbecue aan het terras is het heerlijk genieten onder het genot van een heerlijke sangria of een echte Spaanse ‘’Rioja wijn’.

 

U kunt thuis dus lekker bijkomen maar als u er even tussenuit wilt vindt u op korte afstand (2km) gezellig restaurantjes in het centrum van L'Ampolla. Ook voor uw kinderen is er genoeg te doen, lekker zwemmen of een potje Jeu de Boules! Het zandstrand van L’ampolla is breed en vlak (zeebodem loopt langzaam af) ideaal dus voor gezinnen met kinderen. Aan de kust van L’ampolla vindt u verder leuke intieme baaitjes, restaurants en winkels.

Onvergetelijk uitzicht langs de kust

Vanuit de accomodatie is het zeer de moeite waard een wandeling te maken langs de prachtige kust tot aan L'Ametlla de Mar. L'Ametlla de Mar is een gemeente in de Spaanse provincie Tarragona in de regio Catalonië met een oppervlakte van 67 km². In 2001 telde L'Ametlla de Mar 5015 inwoners. Deze gemeente kent naast L'Ametlla de Mar (met haven) zelf meerdere plaatsen/dorpen waaronder: Calafat (jachthaven en circuit autosport), Sant Jordi d'Alfama (jachthaven), Les Tres Cales, Cala Nova, Roques Daurades en L'Estany.


bekijk hier een korte video van de strandwandeling

L'Ampolla, een rustiek spaans vissersdorpje

Het centrum van L'Ampolla is gezellig en draait voornamelijk om de visvangst. Natuurlijk is er iedere werkdag een visafslag, verser krijgt u ze niet op tafel! Vrijwel alles is mogelijk in L'Ampolla. U vindt er prima restaurants en een wekelijkse markt. Verder kunt u er windsurfen, zeilen en vissen. Eén dag in juli staat het dorp in het teken van het feest van Carmen (beschermheilige van de vissers). Versierde boten worden gezegend, waarna 's nachts vuurwerk wordt afgestoken. Het zandstrand van L’ampolla is breed en vlak (zeebodem loopt langzaam af) ideaal dus voor gezinnen met kinderen. Aan de kust van L’ampolla vindt u verder leuke intieme baaitjes, restaurants en winkels.

Activiteiten

Viva la Vida